Blogger i forum raje iz Houstona!

Sunday, September 25, 2005

SCG - BiH Uzivo na Velikom Ekranu

Samo obavjestavam raju da ce se utakmica SCG - BIH moci pratiti na velikom ekranu uzivo. Party za utakmicu ce biti 12 Oktrobra, ali lokacija jos nije odredjena. Vjerovatno ce biti u jednoj kuci ili mozda nekom sportskom baru. Obratite mi se na email za vise informacija ako ste zainteresovani na bhsound@yahoo.com . Naravno prenos ce biti obezbjedjen samo za BiH navijace.

Wednesday, September 21, 2005

Hurricane Rita prilazi Houstonu



Hurricane Rita prilazi Houstonu i vec je kategorije 5. Svo stanovnistvo gradova koji se nalaze uz obalu ukljucujuci i Galveston pa cak i juzne dijelove Houstona, se mora evakuisati. Ako ostajete u svojim kucama najvaznije je da imate Bateriju, Vode, Svijece. Vode u flasama vec nemozete nigdje kupiti ali Kanistere od 10 galona su danas dobili u Accademy-u i prodavali su 1 komad po osobi. Svjetlece baterije sam uspio naci u radnji Gander Mtn. na 290 i hwy6 a uloske D-Cell su dobili u Accademy i prodavali 4 komada po osobi, ali vjerovatno do ovog trenutka je vec nestalo.

Sunday, September 18, 2005

Budite Ono Sto Jeste



"Ličite na narod iz koga potječete. Potrudite se da ličite na taj narod. Taj narod nešto voli, a nešto ne voli. Volite ono što on voli, ne volite ono što on ne voli, pa ćete ličiti na taj narod. Taj narod je hrabar. Taj narod je pametan. Ne treba vas biti sramota da ličite na taj narod, pa makar dijelili s njime, možda, i neke mahane. Jer, nije naš narod savršen, jer nema savršenog. Ali ne treba bježati od toga. Ličite na taj narod."

Rekao je uvazeni pjesnik.

Tuesday, September 13, 2005

Dzuma u Bosnjackom Kulturnom Centru


Prosli petak je vec odrzana prva Dzuma za Bosnjake predvodjena Aziz Efendijom u prostorima Bosnjackog Kulturnog Centra. Ovom prilikom samo zelim da obavjestim one koji su zainteresovani da ce se Dzuma obavljati svakog Petka u pomenutim prostorijama.

Prostorije Bosnjackog Kulturnog Centra se nalaze na raskrscu ulica Dolores i Fountain View. Karta

Thursday, September 08, 2005

Slike Raje: Utakmica Litvanija - BiH

Image hosted by Photobucket.com
Nervoza na Pocetku!

Image hosted by Photobucket.com
Nakon gola bolje raspolozenje.

Image hosted by Photobucket.com
Slikanje na poluvremenu

Image hosted by Photobucket.com
Haaajmo Bosno Bosno Bosno Hajmo Hercegovino!

Image hosted by Photobucket.com
Slikanje i poslije utakmice

Image hosted by Photobucket.com
Kahva nakon tekme, raspolozenje na visokom nivou.

Image hosted by Photobucket.com
Nas najmladji navijac.

Wednesday, September 07, 2005

Navijacka Prica Navijaca u Dijaspori

Dan utakmice protiv Litvanije, ustajem rano negdje oko pola 9. Utakmica je tek u 12, ali dok se istusira nabace navijacki rekviziti trebalo je pola sata. oko 9:10 vec sam na putu kod Ageta gdje cemo gledati direktan prenos utakmice protiv Litvanije. Na putu se cujem sa ostalim navijacima - svi potvrdjuju dolazak. Jedan odustaje od posla za danas, drugi ce propustiti koji cas za skolu, ali nema veze neigra Bosna i Hercegovina svaki dan. U 9:30 stizem na odrediste. Stizem prvi, tu me vec ceka kahva a ja sam obezbjedio dorucak za raju. Naravno na ekranu je vec snimak utakmice BiH - Danska a pjesma Hajmo Bosno dolazi iz zvucnika racunara na kojem cemo gledati utakmicu protiv Litvanije. Ubrzo provjeravam jeli sve uredu i spremno sa prenosom i nako logovanja na bihweb sve je spremno.

Naravno na monittoru je navijacki cal Gazije - Bosna I Hercegovina, koji smo odlucili ostaviti tu jer je bio i za vrijeme utakmice protiv Belgije (sto ce se kasnije ispostaviti kao dobra stvar, jer ocigledno nam donosi srecu). Oko 10 sati u pojacanje stize i Bojan i ubrzo prelazimo da gledamo snimak BiH - Belgija. Pocinjemo s pricom u vezi danasnje utakmice i vec nas brine izjava da nece biti Bajramovica. Oko 11 sati stize i Aziz koji donosi sa sobom i zastavu sto naravno popravlja atmosferu u kuci. Oko 11:30 tu je i Bojan mali i naravno pocinje sa svojim standardnim pesimistickim prijedlozima kako se treba odigrati utakmica i ko gdje treba da igra.

Posto smo imali odredjeni broj dresova, neki su se morali zadovoljiti i oblacenjem Schalkeovog dresa jer ako nista vazno je da se Plavi okolina. U 12 sati pocinje utakmica, prenos odlican, tu i tamo tek neko zastajkivanja od neku jednu sekundu ali nista strasno utakmica se odlicno moze pratit a i rezolucija je na zadovoljavajucem nivou. Zauzeli smo sjedista po istom rasporedu kao i protiv Belgije jer naravno nista se nemjenja od te pobjede. Atmosferu je pokvarilo malo kad smo primjetili da utakmicu nece prenositi Baho nego neki Zoran koji je pravi amater sto se tice sportskog komentara ali necemo sad o tom. Posto je i sama igra ispocetka bila dosadna morali smo sami da sebi uljepsamo atmosferu pa smo poceli imitirati Bahu sto je uglavnom trajalo i tokom citavog meca. Mala nervoza je bila brzo razbijena nakon pogotka Barbareza. Pao je gooooo, svi skacemo na noge, radujemo se, grlimo se, dijelimo radost, masemo salovima, zastavama... Nakon gola nastaje nervoza, litvanci pritiscu a nova kahva je na stolu (neznam kome to pade na pamet cuj kahva u po utakmice). Uglavnom izdrzalo se do kraja prvog poluvremena onda naravno malo da se odahne izadzo smo napolje da uzmemo zraka i da pusaci zapale. Pauzu smo iskoristili i da se i uslikamo po koji put onako naoruzani navijackom opremom.

Drugo poluvrijeme pocinje, svi su nazad na prvobitnim polozajima, sal je opet iznad ekrana i krecemo. Pritisak Litvanaca stvara ogromnu nervozu, a nase kontro stvara nevjerovatno uzbudjenje. Ponekima je prituzilo u wc, medjutim moze se pricekat nekih 30ak minuta do kraja pa hajde samo da se pobjedi, izdrzat ce se. Kako se blizi kraj tako sve nekako minute izgledaju duze. Dolazi sansa misimovica svi smo vec na nogama , cekamo da komentator kaze go, medjutim nista brane litvanci. Jos izdrzat koji minut... 3 minute produzetka... ostale su jos 2... jos 1... kraaaaj!!! Slavlje, izdrzali smo... 2 utakmice u 3 dana i 2 pobjede.... Barbarez 2 gola koja donose 6 bodova! Sada svi onako napokon mozemo da odahnemo pravi se nova kahva, svi su onako planirali odmah nakon utakmice za svojim poslom (nekom skola nekom poso), medjutim nakon ove teske utakmice mora se ta radost podijelit uz jos koju kahvu. Tako se ostaje tu jos neko vrijeme i nakon jos kojeg slikanje dogovara se mini proslava u kojem kaficu a da se sad krene poslom. Raspolozenje je na nivou, Bosna je pobjedila, ceka se snimak utakmice da se to pregleda jos koji put i naravno sada nesto smirenije ili ako nista s ponosm uci u utakmicu protiv San Marina i onda u borbu za Njemacku protiv SCG.

HAAAAAAAJMOOOOOO BOSNOOOO!!!!

Litvanija - BOSNA I HERCEGOVINA 0-1 !!!!!



Pa ljudi jeli to moguce!
Sergej Barbarez je ponovo bio strijelac. Takticki nadigrani Litvanci su se morali oprostiti od kvalifikacija nakon sto ih pobjedila nasa reprezentacija u ovoj izuzetno teskoj utakmice. U 30 minutu slobodni udarac je izveo Papac, a kapiten Barbarez je glavom pogodio donji kutak golmana Litvanije. Nasi su igrali defanzivno ostatak utakmice i prijetili Litvancima iz kontre. Misimovic je pred sam kraj zaobisao golmana Litvanije ali je jedan od odbranbenih igraca Litvanije izbacio tu loptu sa same linije.
Na kraju smo slavili skromnim ali dovoljnim rezultatom 1-0.

Video snimak gola mozete naci OVDJE!

Uskoro dolazi navijacki izvjestaj navijaca iz houstona i galerija slika sa mjesta pracenja utakmice i slavlja poslije pobjede!

Tuesday, September 06, 2005

Danas Litvanija - Bosna i Hercegovina


Danas nasa reprezentacija vodi novu bitku, ovoga puta protiv reprezentacije Litvanije. Pobjedom nad Litvancima imali bi veoma ozbiljne sanse za osvajanje jednog od 2 mjesta koje vode prema Svjetskom Prvenstvu u fudbalu. Za razliku od utakmice protiv Belgijanaca u reprezentaciju se vracaju Ivica Grlic, Mirsad Beslija i Branimir Bajic, ali pravo nastupa nece imati Emir Spahic.

Znaci nasi momci sutra bore veliku bitku a BH Fanaticosi iz cijelog svijeta pa i oni u Litvaniji, i ovi ovdje u Houstonu ce da vjerno bodre svoju jedinu reprezentaciju na svijetu.

Monday, September 05, 2005

MP3 download na Houstonraja



Za sada samo nekoliko hitova uskoro i cijeli albumi. Muzicke zelje mozete uputiti na forumu.

Kliknite ovdje za instrukcije za download.

Evo pjesama (Po nesto za svaku dusu):

Dubioza Kolektiv - Bosnian Rastafarian
Nino Prses - Dalidalidadam
Osman Hadzic - Titanik
Selma Bajrami - Tijelo uz Tijelo
Halid Beslic - Malo je Malo Dana (Muzika iz filma Kod Amidze Idriza)

Sunday, September 04, 2005

BiH - Belgija 1-0 !!!!!


Evo napokon da se malo smirim i da vas obavjestim da je nasa fudbalska reprezentacija u svakom segmentu nadigrala reprezentaciju Belgije, istu onu koja je samo prije 2 sedmice pobjedila Evropskog prvaka Grcku. 1-0 je glasio rezultat, a strijelac niko drugi nego nas jedini kapiten Sergej Barbarez. Momci se nisu borili, nego ginuli na terenu. Belgijanci nisu uputili ni jedan sutu u okvir gola, dok je nasa reprezentacija sutira cak 8 puta u okvir.

Zasluzili su i da im kazemo njihova puna imena, svih igraca koji su nastupili juce.

Kenan Hasagic, Dzemal Berberovic, Emir Spahic, Sasa Papac, Ninoslav Milenkovic, Mladen Bartolovic, Vladan Grujic, Zlatan Bajramovic, Vedin Music, Sergej Barbarez, Elvir Bolic a sa klupe su jos u igru usli Mirko Hrgovic, Zlatan Misimovic i Sergej Jekirovic.

Selektor: Blaz Sliskovic!

Video snimak gola mozete dl Ovdje!

Friday, September 02, 2005

Barba Igra u Napadu



"Ti Belgijanci me uopšte ne interesuju.............Životna želja mi je igrati na jednom velikom takmièenju sa našom reprezentacijom i zato æu uraditi sve da produžim nadu", kazao je Barbarez.

Znaci vjeciti Car koji ce napokon da zaigra u napadu je izjavio svoje.

Vjerujemo da ce i u houstonu na mnogim lokacijama se putem interneta pratiti utakmica koja znaci sve ili nista za obe reprezentacija, a ja znam da cu je ja da pratim.

Vjerovatan sastav:

Hasagic (Gazianterspor), Spahic (Torpedo Moscow), Papac (Austria Wiena), Vidic (Zrinjski), Music (Modena), Hrgovic (Wolfsburg), Bajramovic (Schalke 04), Grujic (Alania), Misimovic (Bochum), Barbarez (Hamburg), Bolic (Istambulspor)

Pomoc Izbjeglicama iz New Orleansa


U Houstonu je dospjeo veliki broj iseljenih iz New Orleansa cije su kuce nastradale od "Katrine. Ako zelite pomoci mozete to uraditi ili donacijama ili volunterski.

informacije vezane za Voluntere: Volunterska Pomoc

informacije vezane za donacije: Pomoc u Donacijama