Blogger i forum raje iz Houstona!

Sunday, January 08, 2006

Fudbal: Bosnae - Inter 11:5



Bosnae je ove nedjelje vjerovatno odigrala i svoju najbolju utakmicu od svog postojanja. Pobjeda nad jedinim preostalim rivalom je vjerovatno i dovoljna da se zavrsetak sezone lagano privede kraju, te po prvi put titula predze u ruke igraca u plavim dresovima Bosne i Hercegovine.
Bosnae je u svoje redove dovela iskusnog Vedada, nekadasnjeg golgetera Hotshotsa iz Houstona, koji ce nositi nase boje u buducnosti. Drugo pojacanje bio je Eldin koji trenutno igra za fakultet u New Yorku, medjutim on je samo privremeno pojacanje. Utakmica je na samom pocetku bila veoma tvrda, ali se je odma osjetila odlicna atmosfera sa tribina. Ipak je bila ekipa Intera koja je povela sa cak 2 razlike. Medjutim ulaskom Eldina u igru, rezultat se preokrece te postivsi 3 pogotka i dodavsi onaj jedan sto je postigao Vedad rezultat na semaforu je glasio 4:2.
Bosnae i dalje igra napadacki, a golovi su padali iz prelijepih akcija koje su vecinom nosili Vedad i Agnes. Nakon akcije Agnesa i Vedada u kojoj si igraci Intera izgubili orijentaciju strana u smijeru gore, dole, lijevo, desno i Adis je bio taj koji se je upisao u ligu strijelaca u prvom poluvremenu.
U drugom poluvremenu se rezultat otprilike odrzeje na istoj gol razlici, ali je tempo igre te atmosfera u sale na visokom nivou. Izdvojio bi to da je Islam veceras odbranio 2 penala, a jedan od njih je uradio tako sto je napravio salto naprijed, te onda pokupio izgubljenu loptu zbunjenog igraca intera koji jos uvjek nerazumije sta se dogodilo u tom trenutku. Od pogodaka vrijednih spomena su bili onaj jos iz prvog poluvremena kada je Eldin pogodio sa polovine terena, te jedanaesti pogodak kada je vedad lobovao i igraca i golmana koji su ga napali na ivici golmanskog polukruga.
Pozdravio bih i zahvalio se gledaocima i navijacima i jedne i druge ekipe kojih se je okupilo pedesetak veceras, te uz gromoglasnu podrsku stvorili prvoligasku atmosferu.

Slike sa utakmice mozete pogledati na foto kutku u forumu houstonraje.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home