Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, January 16, 2006

Izvjestaj: Bosnae - Omni 15-2

Image hosted by Photobucket.com
Utakmica
Iako je ocekivano bilo da ce ovo biti lagana pobjeda ekipe Bosnae, igraci su u susret usli izuzetno oprezni. Omni je kolko toliko mogao da parira ekipi Bosnae u prvom poluvremenu koje je zavrseno rezultatmo 4:0 za Bosnae. U drugom poluvremenu nestalo je snage igracima Omnija pa su i golovi lakse padali. Igra ekipe Bosnae je bila veoma atraktivna, svaki gol je bio lijep na svoj poseban nacin, a svaka odbrana golmana Islama je bila u stilu. Interesantno je to da se je za ovu utakmicu na listu strijelaca upisao veci broj igraca. Kao i uobicajeno nekoliko golova su postigli Eldin, Vedad i Agnes dok su se jos ukrasili Ado, Nihad i Adis sa po dva gola te Emir sa jednim. Jedan od golova u akciji Agnesa i Bojana je zavrsio u golu nakon sto su igraci omnija glavom ugurali loptu u svoj sopstveni gol.
Navijaci
Kako igra Bosnae postaje sve bolja i bolja tako postaje i atmosfera u sali WestHoustonIndoor. Posjeta navijaca Bosnae postaje sve veca i veca i vjerujemo obara i rekorde sale. Ovog puta bilo je navijaca u dresovima Bosne i Hercegovine, bilo je navijaca za zastavom s ljiljanima... Svaki dobar potez bio u odbrani ili u napadu je bio nagradzen aplauzom, a pogodak i gromoglasnim navijanjem. Plavi-Plavi a nekad i Bosna-Bosna se je u nekoliko navrata orilo dvoranom. U pojedinim trenutcima su igraci ispunjavali zelje navijaca pa kada se je prije slobodnog udarca culo "Pucaj Na Gol" isti igrac je to uradio i postigao gol te poklonio ga navijacima. Svi su uzivali u fudbalu, atmosferi i druzenju; a posebno nam je drago sto iz utakmice u utakmicu broj navijaca raste. Ovom prilikom bi zelio da se zahvalim svim koji su bili na utakmice, te isto tako pozivam sve one koji zele da budu dio ovog druzenja, ove atmosfere, ove ekipe da se odazove na jednu od nasih utakmica.

Ekipa Bosnae je trenutno zabetonirana na prvom mjestu u ligi sa 6 pobjeda i bez poraza. Jos su preostale 2 utakmice od kojih ova sljedeca bi trebala da bude laganija a ova za kraj sezone bi trebala da bude jedna od najboljih utakmica ove sezone.

Slike sa utakmice te sa druzenja poslije utakmice:

Image hosted by Photobucket.com
Da steknete bolji osjecaj kakva je atmosfera dok Bosnae igra. Istinski navijac, u trenerci BiH repke! GOOOOOOOOL!

Image hosted by Photobucket.com
Na kahvi poslije utakmice. Jasenko, Jagoda, Bojan, Aziz, Emina...

Image hosted by Photobucket.com
Kahvenisanje i polemika ko je dao najbolji gol. Adis, Sabina, Almir, Ado i Eldin

Image hosted by Photobucket.com
Mladi odred Bosnae. Golgeteri na terenu - Lovci van terena.

Image hosted by Photobucket.com
Jagoda, Bojan, Aziz, Emina i Lea

0 Comments:

Post a Comment

<< Home