Blogger i forum raje iz Houstona!

Sunday, May 07, 2006

Veceras: Bosnae - Behar 7:00 PM

Image hosting by Photobucket
Veceras se po treci put igra veliki derbi WestHoustonIndoor lige izmedju Bosnae i Behara. Kao sto je poznato ove dvije ekipe su se vec 2 puta sastale u prosloj sezoni u kojoj oba puta pobjednici su bili ekipa Bosnae. Rezultat prve utakmice je glazio 15-7, a druge 5-3, oba puta za Bosnae. Bosnae ulazi u ovu utakmicu pod moranjem za pobjedu ukoliko zele da osvoje titulu lige i po treci put zaredom. Nakon velikog kiksa protiv ekipe Dynama koji igra odlicno, Bosnae je primorana na sve pobjede do kraja sezone. Behari na drugu stranu isto pred sobom imaju dva velika derbija, tj protiv Bosnae i protiv Dynama, i isto tako traze svoju sansu za osvajanje titule.

Ekipa Bosnae ulazi u ovu utakmicu optimisticno. Nakon male krize u formi, Bosnae je odigrala odlicnu utakmicu protiv Intera. Sada sa povratkom Adisa i Emira S. u tim, ekipa je ponovo kompletna i spremna za odlicne utakmice kakve su se nizale u prve dvije sezone kada su bili prvaci lige.

S druge strane, Behari su pokazali odlican napredak u toku prosle sezone, ali ove sezone zbog nepojavljivanja protivnickih ekipa jos nisu imali prilike da odigraju ni jednu utakmicu. Koliko ce to ostaviti uticaja na formu vidjecemo veceras. Neki od igraca Behara nastupaju na 3v3 turniru koji se trenutno igra u Houstonu. Ekipa je uspjela da izbori polufinale juce. A u danjasnjim jutarnjim satima se igraju i polufinalne i finalne utakmice.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home