Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, October 09, 2006

Moldavija - BiH 2:2; Nova katastrofa



Nas veliki takticar Blaz Sliskovic i dalje nastavlja da blamira i sebe i nasu drzavu na fudbalskoj sceni. Koliko je postao smijesan ovih dana je vrlo popularna kletva "Dabogda ti Baka krojio taktiku!"
Reprezentacija BiH je odigrala vrlo lose, Moldavija je povela sa 2:0 pa smo u drugom poluvremenu morali ganjali nerjesen rezultat protiv reprezentacije cija drzava nema ni sopstvenu drzavnu ligu. Sami Bajramovic i Grlic svojom upornoscu su i uspjeli izjednaciti, a veliki takticar Sliskovic vadi Bajramovica iz igre i time unistava igru nase reprezentacije. "Veliki Takticar" je vratio nasu reprezentaciju na nemogucu misiju plasiranja na neko veliko prvenstvo. Pred ovu utakmicu sam najavio da se pribojavam da u ovoj utakmici nece biti novi Silici, Smajici... a veliki strateg koda me poslusa pa stavi i jednog i drugog da igraju, pa jos ubaci i Trivunovica, Damjanovica, Vidica... sve sami igraci kojima bi ja ustavno zabranio da gledaju utakmice reprezentacije a kamoli da nastupaju ispred jednog Musica, Beslije, Custovica, Rahimica, Muratovica.

Uzevsi u obzir kakve je igrace pozvao veliki strucnjak, sanse da pobjedimo Grcku u srijedu su gotov nikakve, nesto najbolje mozda sto se moze desiti nasem fudbalu je da Bosna izgubi nekih 5-6 razlike. Time bi mozda onim u savezu nesto zasvjetlilo u glavi da shvate da je vrijeme da dadnu ostavke, a onom moronu od trenera da prepusti posao ljudima koji znaju voditi jednu selekciju. Prije svega rijec je ljudima kao Bazdarevic, Hadzibegic, Halihodzic, Ristic, Bajevic, Osim...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home