Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, November 27, 2006

BOSNAE - REAL HOUSTONE 7:3

Nastavlja se pobjednicki niz FC "BOSNAE"
Nakon pet kola i pet pobjeda gotovo sigurno je obezbjedjena jos jedna titula, iako imaju jos tri utakmice do kraja sezone.
Najveceg rivala smo pobjedili drugi put uzastopno, ovaj put teze nego prosli put jer se protivnik opredijelio za potpuno zatvorenu taktiku, igrajuci "bunker" u namjeri da primi sto manje golova i pokusa iz rijetkih kontri da napadne.
To im je skoro i uspjelo u prvom dijelu, rezultat prvog poluvremena je bio 2:1 za nas, dugo nije bilo gola, mucili smo se da probijemo dosta cvrstu odbranu Reala, imali su na golu raspolozenog golmana koji je odbranio par udaraca iz daljine a i nasi napadaci su u par navrata bili neprecizni iz izglednih sansi.
Malo pristrasno sudjenje u korist Reala je unijelo i malo nervoze medju nase igrace pa smo u jednom trenutku imali dva igraca manjka na terenu zbog zutih i crvenih kartona.
Dok je crveni karton zasluzeno pokazan za namjerno igranje rukom, minut kasnije smo ostali bez jos jednog igraca zbog nepostojeceg faula, ipak smo se uspjeli odbraniti i cak stvoriti par sansi za gol.
Trebali li pomenuti da je nas golman Islam, veceras vrlo siguran kao i uvijek, po ko zna koji put odbranio penal. Nazalost ne vodimo statistiku ali smo sigurni da nije primio gol iz penala vec dugi niz utakmica.
Drugo poluvrijeme je donijelo puno bolju igru, taktika Reala je pala u vodu nakon naseg treceg gola, morali su se otvoriti sto smo mi iskoristili na pravi nacin.
Vedo pogadja iz penala za 4:2 da bi koji minut kasnije vidjeli najljepsi potez utakmice.
Agnes "u fildzanu" okrece cetvoricu igraca Reala i matira golmana za veliko slavlje na terenu i tribinama. To je bilo dovoljno za konacan slom inace dobre i borbene ekipe Reala koja zasluzuje sve cestitke za fair play i dobru igru.
Do kraja utakmice smo vidjeli jos dva gola, Bojan i Safet su stavili tacku na i, na jednu odlicnu utakmicu u izvrsnoj atmosferi.
Igraca utakmice trebamo traziti izmedju Agnesa, Bojana i Adisa, malu prevagu odnosi Agnes za postignuta tri gola, pogotovo onaj kad je predriblao cijelu odbranu na malom prostoru i poslao golmana u jedan a loptu u drugi ugao.
Nakon dugo vremena smo vidjeli u bijelom dresu Bojana, koji je odigrao odlicno i cak zamijenio golmana na dvije minute nakon plavog kartona.
Ovu pobjedu darujemo nasim navijacima, najboljim i najvjernijim navijacima na svijetu, opet smo vidjeli punu dvoranu i uz onakvu podrsku sa tribina rezultat nije ni mogao biti drugaciji.
Nadam se da smo se oduzili dobrom i borbenom igrom, jos jedna titula je na vidiku, trebace je proslaviti na kraju sezone.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

bravo majstori malog fudbala

11:09 PM

 
Anonymous Anonymous said...

ANONYMOUS SAID.....

U HOUSTONU ZORA SVICE BOSNA NASA PIRVA BICE
DOK NAM BEHAR SUZE RONI 5 PUTA SMO SAMPIONI

5:52 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Procitajte pa dajte komentar....Hajmo Bosno samo naprijed....

9:04 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Pjesnice, ni Dino Merlin ti nije ravan.
Samo da napises jos koji stih i eto navijacke pjesme... Naprijed Bosno, najbolja si....

7:49 PM

 
Anonymous Anonymous said...

behar, behar, nesto mi poznato to behar ali se ne mogu nikako sjetiti
je li to neka grupa ili nedobog fudbalski tim?

2:39 PM

 
Anonymous Anonymous said...

mozda nije neka grupa ali "nedobog" su dvije rijeci i ako imalo imas vjere pise se "nedo Bog"

8:22 PM

 

Post a Comment

<< Home