Blogger i forum raje iz Houstona!

Thursday, November 16, 2006

Nova Pobjeda Bosnae



Bosnae je veceras imala jednu rutinsku utakmicu protiv uvijek nezgodnog EnFuega. En fuego je mlada ekipa koja se jako dobro kretala i igralo gotovo cijelu utakmicu sa najmanje cetiri igraca u fazi napada i u fazi odbrane. Veceras je atmosfera bila odlicna. Doslo je jako mnogo publike, odavno nije bilo ovoliko raje na tribinama. Bio je pravi uzitak biti na terenu. Bosnae su nedostajala dva igraca: Nino i povratnik u tim, Mirso B, ali smo zato bili pojacani Emirom Sijercicem. Bilo je krasano gledati kako Emir osvaja teren i gradi loptu i pakuje golove.
Utakmica je pocela sa napadima Bosnae koji nikako nisu mogli biti krunisani golom. Protivnicki golman se jako dobro postavljao i spasavo njihovu mrezu u vise navrata. I kao sto obicno biva, poslije nasih propustenih prilika protivnik je poveo sa 2:0. Ali je poslije samo par minuta Bosnae masiina pojacala paru i prije nego sto se protivnik snasao bilo je 6:2. Vedo je ponovo briljirao i prlazio kako je htio, dao krasan gol iz slobodnog, provlacio loptu kroz noge i poigravao se sa protivnikom. Adis je odusevio sa odlicnom igrom i nadasve efikasnom. Kretao se svuda po terenu i dao 3 krasna gola. Danas odbrana nije bila granitna kao obicno ali je odigrala dovoljno dobro. Izdvojio bih Adu koji ponovo igra stanardno dobro i u odlicnoj formi. Dao je par golova i zaustavio bezbroj napada. Islam je ponovo zaustavio penal. Vrlo je tesko da se odlucimo za igraca utakmice izmedju Ade, Adisa i Vede. Mislim da je Vedo ipak bio najbolji. Vrlo probojan i efikasan, i nadasve atraktivna igra "za raju"
Publika je bila fantasticna . Veliko hvala i dodjite u velikom broju na slijedecu utakmicu 11-26-2006.

(izvinite na kasnjenju utakmice, dopisnik za ovu utakmicu je bio malo bizi)

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

e vala frajeru da Bog da bilo te tekme 11-26-06. Ako je bude mozda vam se i onaj zaboravljeni debeli Hercegovac pridruzi

9:11 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Debeli i nikad zaboravljeni Hercegovac ce uvijek imati mjesto u ovom timu.
Utakmica u Nedjelju 11-26 je u 8 pm.
Samo se pojavi sa opremom i mjesto ce se samo napraviti...
Vidimo se u Nedjelju....

8:13 PM

 
Blogger Sandokan said...

I to nam stizes u pravo vrijeme. Bice tekma prava i Emir Sijercic ce tu biti.
Ma ima da bude tekma ko u najbolje dane.

10:45 PM

 

Post a Comment

<< Home