Blogger i forum raje iz Houstona!

Tuesday, December 05, 2006

Bosnae - En Fuego 11:3



Pobjeda nad En Fuegom
Bosnae je deklasirala ekipu En Fuega, i o tome i nebi trebalo mnogo pricati. Sam rezultat vam govori o situaciji na terenu. Treba napomenuti da je golman Islam bio povrijedjen pa su ga mjenjali Mirso Pintol i Denis Pejdah (svaki po poluvrijeme), i da su odlicno odradili svoj posao. S druge strane najubitacniji je bio Safet Dokara koji je bio bombardiran loptama igraca Bosnae, a opet je on bio taj koji je bombardirao gol En Fuega. Igra Bosnae je u zadnje vrijeme jednostavno presla na jedan novi nivo, i tesko je stvarno zamisliti ovu ekipu da dozivi poraz kada je u punom sastavu. Iako su jos 2 kola ostala do kraja sezone, Bosnae je obezbjedila jos jednu titulu. Igraci su i ovaj put to proslavili na svoj najbolji nacin a slike sa slavlja iste noci bi uskoro trebale da stignu od nasih foto-reportera.

Sampioni na vise nacina!
Bosnae je osvojila jednu titulu u fudbalskoj ligi, koja je sitnica uporedjujuci sa titulom koju su osvojili taj isti dan na drugom frontu, na humanom frontu. Citava ekipa Bosnae je isti taj dan bila voluntir na radnoj akciji u Bosnjackom Kulturnom Centru nedaleko od sale gdje nastupaju. Bio sam ponosan sto sam tio tog tima kada je cijeli tim prihvatio na sebe da donira materijal za jedan od projekata koji je neophodan u izgradnji Bosnjackog-Kulturnog Centra u Houstonu.

Navijaci
Moram da pohvalim nase navijace koje u posljednje vrijeme dolaze na utakmice u izuzetno velikom broju. Ovom prilikom ispred cijelog tima bih htjeo da se zahvalim na druzenju, navijanju i podrsci i da ih pozovem da dodju u jos vecem broju sljedece dvije utakmice gdje Bosnae igra prilicno dobru i mladu ekipu Knust-a. Knust je ekipa koja se pojacava iz utakmice u utakmicu i koja bi trebala da bude u buducnosti ozbiljniji protivnik Bosnae.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zahvalio bih se fudbalskom timu
Bosna na donaciji za Bosnjacki
Kulturni Centar.Ti su ljudi drustveni i meka srca,a na terenu ostri i borbeni.
To moze samo ekipa BOSNE.
Momci svaka cast.
Bosna,Bosna,Bosna je,nekom nista meni sve.Ova Bosna zivjet ce kao cvijece u proljece.

7:25 PM

 

Post a Comment

<< Home