Blogger i forum raje iz Houstona!

Tuesday, December 12, 2006

RK Bosna Sarajevo u Kup Kupova Igra Protiv Vardara



Nakon odlično odigranih utakmica u osmini finala Kupa pobjednika kupova, rukometaši Bosne su za protivnika u četvrtfinalu dobili skopski Vardar, što je objavljeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Sarajevu.
RK Bosna prvu utakmicu igra u Skoplju 24/25. februara 2007. godine, a revanš je sedam dana kasnije u Sarajevu, što je prema riječima rukometaša Muhameda Toromanovića, jako dobro. „Dosta nas je priželjkivalo tu ekipu za protivnika. To što igramo prvu utakmicu kod njih, a drugu kod nas, jako je dobro, jer uz našu publiku, uvijek možemo postići više. Šanse su nam velike i imamo mnogo vremena za pripremu. Mislim da možemo proći dalje“, izjavio je Toromanović.

Optimista je bio i trener Halid Demirović. „Imamo realne šanse da prođemo dalje. Iako je Vardar ekipa koja ima jaku odbranu, ekipa koja daje malo golova, ali ih malo i prima, mislim da imamo dovoljno vremena da se spremimo do prve utakmice“, rekao je Demirović.

U kratkom osvrtu na drugu utakmicu osmine finala sa Haslum-om, odigranoj u Oslu, igrači i trener Halid Demirović su izjavili da su na samom početku susreta, bez obzira na euforičnost domaćih igrača, bili sigurni u prolazak dalje. „Dobro smo igrali u Oslu. Da nam je trebala pobjeda, siguran sam da bismo je i dobili“, rekao je rukometaš Darko Martinović. Dobroj igri i atmosferi u Oslu, doprinjeli su i odlični navijači, kojima su se ovom prilikom mnogo zahvalili.

U okviru Premijer lige BiH, RK Bosna sutra u sarajevskoj Skenderiji dočekuje ekipu Izviđača, starog rivala sa kojim se uvijek igraju dobre utakmice. Susret počinje u 18 sati. Prema riječima Toromanovića „i ova utakmica bi trebala biti dobra, iako Izviđač više nije snažan kao prije. Vjerujem da ćemo pobijediti“.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home