Blogger i forum raje iz Houstona!

Tuesday, February 28, 2006

Sretan Dan Nezavisnosti!


Svim gradzanima Bosne i Hercegovine cestitamo Dan Nezavisnosti.
Dan nezavisnosti obilježava se navedenog datuma jer je tog dana 1992. održan referendum na kojem su se građani Bosne i Hercegovine izjasnili da žele živjeti u samostalnoj,
suverenoj i nezavisnoj državi BiH ravnopravnih naroda i građana

Monday, February 27, 2006

Behar - CAAW 20:2; Bosnae - Industrial 21:4

Image hosting by Photobucket

Behar - Caaw 17-2
Bez ikakvih poteskoca Behari su savladali pojacanu ekipu CAAW. CAAW su izgledali sasvim nemocni pored ekipe Behara sto i sam rezultat pokazuje. Behari su u ovu utakmicu usli pojacani novim igracem Edom.

Bosnae - Industrial 22-4
Jos jedna lagan autakmica za Bosnae. Bez Agnesa i Vedom koji je usao u igru samo nekoliko minuta, Bosnae je izgledala vise nego dominantna na terenu. A priliku da se upisu u listu strijelaca su imali gotov svi igraci tima, cak je i golman Islam postigao pogodak u zadnjim trenutncima utakmice.

Saturday, February 25, 2006

Kosarka: Bosna - Partizan 93:90



KK Bosna Sarajevo je danas uspjela da pobjedi prvoplasiranu ekipu Goodyear Lige, ekipu Partizana. To je bila jedna fenomenalna utakmica pred 8,000 gledalaca u dvorani "Mirza Delibasic" u Sarajevu. Bosna je odigrala bolje prvo poluvrijeme i imala rezultat 51-44 na poluvremenu. Medjutim u toj kobnoj trecoj cetvrtini, Partizan smanjuje razliku te prelazi u vodstvo, da bi u zadnjoj cetvrtini Partizan vodio i po 10 razlike. Igraci Partizana su u trecoj cetvrtini pogodili sve sto se moglo pogoditi, nadigravsi igrace Bosne pod kosem i sutajuci za 3 poena. Kada su svi mislili da vise Bosna nema sansi da se vrati, 4 minute do kraja, pri vodstvu Partizana od 8 poena, trojkama Vasiljevica i Kovacevica Bosna se vraca u igru. U samom finisu Bosna postize 3 poena sutem Kovacevica i sa rezultatom od 93-90 osigurava 8 mjesto koje vodi direktno u play-off. Nakon ove pobjede nastaje ludilo u "Skenderiji" a naravno popraceno ovacijama Sabahudina Topalbecirevica.


Uskoro Snimak ili isjecci utakmice na stranici

Kusturica: Boli me ku*ac za Jasminu Žbanić



PROSLAVLJENI bosanski filmski režiser, koji se tijekom rata u njegovoj zemlji opredijelio za "tamnu stranu", najnovijim medijskim ispadom je još jednom pokazao kolika je ustvari sirovina i primitivac.

Nakon što je Kusta sletio u Beograd zbog tamošnjeg filmskog festivala, "Festa", medijska svita se odmah okupila da im "profesor", kako mu tepaju, kaže svoje mišljenje o istupu bosanske redateljice Jasmile Žbanić.

Ona je prilikom dodjele Zlatnog medvjeda na berlinskom filmskom festivalu, za svoj film "Grbavica", pozvala Europu i Haaški sud da što prije uhvate srpske ratne zločince Karadžića i Mladića i podsjetila na desetke tisuća žena koje su tijekom rata u BiH silovali srpski vojnici.

"Savršeno me boli k...c za Jaslinu, ili kako se već zove ta redateljka. Njena priča je njena priča i tu se, što se mene tiče, završava moja priča u vezi s tim!" - odbrusio je Kusturica na pitanje o izjavi pobjednice Berlinalea.

Nacionalistički orijentiran dio javnosti u Srbiji, Žbanićkin je govor odmah proglasio skandaloznim, premda nije rekla ništa što nije istina i ne treba niti napominjati kako su stav Emira Kusturice, koji je tamo itekako obljubljen, jedva dočekali.

"Grbavicu", film koji prikazuje sudbinu sarajevske Muslimanke koja je rodila dijete začeto nakon što su je silovali Mladićevi vojnici, Kusturica nije niti pogledao, pa je javnost ostala uskraćena za još jedan njegov genijalni komentar.

___________________________________________

preneseno sa index.hr

Sramota je sto Kusturicu jos uvjek spominju kao Bosanskim reziserom, jer i on sam to nikad nebi priznao. Medjutim kamo srece da se ovaj primitivac nemoze ni na koji nacin povezati sa Bosnom i Hercegovino, ali svakako moramo i razumiti ovakve primitivne ispade ovog ispitanog Svjetskog rezisera. Kako i nebi kada u Bosnu ode i Oskar i Zlatni Medvjed, a znamo dobro kakvo misljenje ima Kusturica o Bosni i Hercegovini kao drzavi. Jos kad se doda uz to da njegovi najveci idoli su il u Hagu ili cekaju njihovo isporucenje onda moramo priznati da ovom dugokosom, bradatom umjetniku nije nikako lahko.
A vi koji imate i dalje dobro misljenje o ovom sumaru ucite svoju djecu kako da daju komplimente za velike umjetnicke uspjehe: "Boli me ... za Jasminu Zbanic."

Friday, February 24, 2006

Nedjelja: Behar - CAAW 8:00 PM; Bosnae - Industrial 10:00PM

Image hosting by Photobucket

Ove sedmice nasi timovi u westhoustonindoor imaju lagane protivnike i nebi trebalo da imaju nekih problema da ubiljeze nove bodove.

Behar - CAAW - Nedjelja 8:00PM
Behar bi mozda trebao biti oslabljen neigranjem povrijedjenog Senada. Iako je ekipa CAAW bila jedna od najslabijih ekipa prosle sezone, ovu sezonu su zapoceli sa 2 pobjede. U svakom slucaju Behari nebi trebali imati vecih problema pri pobjedi, ali opreznost ce biti potrebna.

Bosnae - Industrial Nedjelja 10:00PM
Industrial je vjerovatno najslabija ekipa ove sezone. Do sad su ubiljezili dva teska poraza, tako da Bosnae nebi trebala imati nikakvih problema da pobjedi ovu ekipu. Zbog povreda najvjerovatnije nece nastupiti Agnes i Vedad.

Tuesday, February 21, 2006

Bosanski Teferic i Nogometni Turnir - Mart 04


Obavjestenje iz Bosnjacko-Kulturne Zajednice Houston

Bosanski Teferic i Nogometni Turnir

Povodom dana nezavisnosti BiH,Bosnjacko -Kulturna zajednica Houston organizuje "Bosanski Teferic i Nogometni Turnir". Pozivamo sve clanove i one koji podrzavaju rad nase zajednice da prisustvuju ovom dogadju. Rostilj i pice ce biti obezbijedjeni po prikladnoj cijeni tako da ne morate nositi sa sobom. Teferic ce biti odrzan u Subotu 04-og Marta sa pocetkom u 13:00 sati.
Nogometni Turnir
U sklopu teferica bice odrzan turnir u malom nogometu. 3na3 turnir-s tim da svaka ekipa ima pravo prijaviti najvise 4 igraca. Cijena $20 po prijavljenom timu. Pobjednik ce dobiti i prikladne nagrade,a svi ostali detalji vezani za turnir bice odredjeni do pocetka turnira

Adresa:

Katy Park
24927 MortonRd.
Katy,TX,77493(klikni za mapu).

Direkcije:

I10 west izlaz 745 Mason rd.
Skrenete desno na Mason Rd i vozite 2 milje
Skrenete lijevo na Morton Ranch
Morton Ranch prelazi u Morton Rd.
Park se nalazi na lijevoj strani.

U slucaju kise Teferic se odgadja

Sunday, February 19, 2006

Fudbal: Bosnae - Behar 15-7

Image hosting by Photobucket

U prepunoj dvorani WestHoustonIndoor, u odlicnoj atmosferi, pred rekordnim brojem navijaca oba tima pruzena je jedna tajanstvena i napeta igra u utakmici kakvu ova dvorana vjerujemo mozda nikad nije ni imala.
Na samom pocetku Behari su zacas izgledali nesto nadmocniji, pritisli su Bosnae, a igraci Bosnae sa dugim loptama prema Agnesu i Vedi su trazili svoje sanse. Ipak nakon neke 10 minutne borbe bez golova, Bosnae je prva zatresla mrezu kada je Vedad sa lijeve strane sutirao u suprotni ugao gola Behara. Samo nekoliko napada kasnije Behari poravnavaju rezultat. Tada vec golovi se postizu nesto lakse jer se obadvije ekipe otvaraju. Bosnae dize vodstvo na 3-1, da bi behari smanjili na 3-2, a na kraju poluvremena rezultat je glasio 5-3. U drugom poluvremenu nesto grublja igra ope ekipe uzrokuje velikim brojem faula ali i mnogo vecim projem pogodaka. Behari su uspjeli da se nose sa Bosnae jos nekih 10ak minuta do rezultata 10-7 a zatim slijedi serija od pet golova ekipe Bosnae te je na kraju rezultat glasio 15-7.
Sta reci nego da je bila jedna vrlo izjednacena igra jednog poluvremena, definitivno je prevagnulo iskustvo, uigranost ali i kvalitet kako pojedinaca. Sampioni i dalje zavrsavaju utakmice sampionski, a treba napomenuti da dres Bosanski jos ni jednu utakmicu nije izgubio u ovoj sali.
Treba reci da su se i Behari pokazali kao kvalitetan protivnik, i da je mozda uz Inter i Mexico DF jedan od najboljih protivnika koje je Bosnae do sada imala.
Na kraju treba reci da je lijepo vidjeti dvije nase ekipe ovako dobrog kvaliteta, a isto tako i ovako velik odziv ljubitelja fudbala. Nadamo se da su svi uzivali u lijepom u fudbalu i sjajnoj atmosferi i da ce sljedeci derbi izmedju ove dvije ekipe privuci isto ovako velik broj gledalaca.

Nakod ovog kola Bosnae ponovo izbija na 1 mjesto na tabeli, a ekipa Behara spada na 5 mjesto. Trenutna tabela:

Bosnae 2 2 0 0 30 9 20 21
CAAW 2 2 0 0 21 14 20 7
Houston Cosmos 2 1 0 1 15 6 15 9
Copperfield 2 1 1 0 28 19 10 9
Behar 2 1 1 0 25 19 10 6
Omni 2 0 1 1 6 19 5 -13
Inter 2 0 2 0 4 19 0 -15
Industrial Logistics 2 0 2 0 10 34 0 -24

Karanović: "Grbavica" je duboko human film



Glumica Mirjana Karanović, koja igra glavnu ulogu u filmu "Grbavica", koji je dobio "Zlatnog medvjeda" na festivalu u Berlinu, izjavila je danas Tanjugu da je film zaslužio nagradu i da je posebno raduje kako je primljen kod publike.
"Ipak, meni je najvažnija publika. Nemam visoko mišljenje o festivalima i ne uzdam se u nagrade, ali način na koji su gledaoci u Berlinu primili film bio je veličanstven i to je najveća nagrada", rekla je ona.

Debitantski film Jasmile Žbanić govori o posljedicama rata u Bosni i Hercegovini kroz priču o ženi koja je poslije silovanja zadržala dijete, a ono sada saznaje svoje porijeklo.

"U publici je bilo Nijemaca i naših ljudi koji žive tamo, ali i mnogih drugih nacija, i svi su emotivno reagovali. Mislila sam da su te emocije samo naše, nas koji imamo taj rat kao svoje mentalno, pa i fizičko iskustvo, da samo kod nas ovaj film može da izazove suze", rekla je umjetnica.

"Za mene je bilo najveće ushićenje kada sam vidjela da ono što smo napravili u tom filmu ima vrijednost među svim ljudima", istakla je ona i dodala da se nada da će film biti prikazan i u Srbiji.

Karanović je rekla da "film nema ni najdalju vezu s politikom".

"To je vrlo ljudska, humana i pozitivna priča. Ne vidim da bi nekome ovdje moglo da smeta da se prikaže film o sudbini jedne majke koja je začela dijete u logoru od strane zlikovaca koji sebe neopravdano zovu Srbima", izjavila je glumica.

Ona je najavila da će poslije međunarodnih uspjeha njenih filmova - bosanskog "Go West" i hrvatskog "Svjedoci", ponovo igrati u Srbiji, gdje joj je ulogu ponudio Emir Kusturica.

Film, pod radnim naslovom "Zavjet", bit će sniman na proljeće. "To je vrsta uloge kakvu do sada nikada nisam igrala i vrlo sam sretna zbog toga", rekla je Karanović


Prenosi Fena

Saturday, February 18, 2006

Dobra Majica



Jaso, Dobra Majica i Edo Maajka

Najava: Bosnae - Behar: Nedelja 6:00 PM

Image hosting by Photobucket

Neznam dali je uopste bilo potrebno najaviti ovu utakmicu, jer svi znaju i svi nestrpljivo cekaju ovaj spektakl, ovaj derbi, ovu famoznu utakmicu izmedju dvije Bosanske ekipe. Proslosezonski sampion u WestHoustonIndoor ekipa Bosnae, igra protiv najveceg protivnika ove sezone ekipe Behara. Behari su pokazali svoju spremnost ubjedljivo pobjedivsi ekipu Industriala u proslom kolu, ali i Bosnae je pokazala da ce i ove sezone biti spremni braniti svoju sampionsku titulu i pored toga sto su oslabljeni neigranjem Eldina. Svi znamu da tribine WestHoustonIndoora iz utakmice u utakmice su sve punije, a za ovu utakmicu se ocekuje krcata sala. Tako bi pozvao sve navijace da pokusaju doci sto ranije da obezbjede sebi mjesto.
Znaci sutra u 6:00 sati pocinje dugo ocekivani spektakl. Dali ce mladost Behara uspjeti da prevlada iskusne tehnicare Bosnae vidjecemo sutra.

Instrukcije kako doci do Westhoustonindoor mozete naci OVDJE

Thursday, February 16, 2006

Ekskluzivno za HR.info - CRVENA NOC U PALM SPRINGSU

U znaku podrzke svom jedinom klubu navijaci Veleza sirom svijeta organizovali su takozvane "Crvene Noci" te prikupljali novac za pomoc svom rodjenom klubu. Crvena Noc u SAD je odrzana u Palm Springs gdje su se okupili "Rodjeni" pretezno iz Palm Springs i Los Angeles regiona te uspjeli da prikupe preko $3000. Sve svrhe idu u dobrotvorne svrhe u nadi opravke terena na kojem je Velez primoran da igra. Party je odrzana u restoranu OCEAN u Palm Springsu, a ljubitelji fudbala se nadaju da ce ovo prerasti u tradicionalno okupljanje.

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Izvucen Raspored Kvalifikacija za Euro 2008



2006.
2/3. septembar Malta - BiH
5/6. septembar BiH - Mađarska
7/8. oktobar Moldavija - BiH
10/11. oktobar BiH - Grčka

2007.
24/25.mart Norveška - BiH
27/28.mart slobodni
2/3. juni BiH - Turska
5/6. juni BiH - Malta
8/9. septembar Mađarska - BiH
11/12.septembar BiH - Moldavija
13/14.oktobar Grčka - BiH
16/17.oktobar BiH - Norveška
17/18. novembar slobodni
20/21. novembar Turska - BiH


Datumi Party-ja za gledanje utakmica reprezentacije!
Ovoga puta uz Boziju pomoc i zdravog Barbareza idemo na Evropsko Prvenstvo!

Monday, February 13, 2006

Bosnae - Omni 15-2 Behar - Industrial 18-4

Image hosting by Photobucket

Behar - Industrial Logistics 18-4
Behari su odigrali svoju prvu utakmicu u ligi na visokom nivou. Iako je nervoza na samom pocetku bila primjetna kada je Industrial dosao u vodstvo od 1-0 te nakon nekoliko gresaka golmana Bojana, stvari su izgledale bolje nesto kasnije. Vec sredinom prvog poluvremena Behari prezuimaju totalnu dominaciju na terenu te se vodstvo nad ekipom Industrial samo gomila. Za ekipu su nastupili golman Bojan, te Redzo, Armin, Bobo, Senad, Nisvet, Anel, Rodrigo i Nebojsa. Posebno su se iskazali Senad i Bobo u odbrani te Anel u napadu koji je postigao veliki broj golova.

Bosnae - Omni 15-2
Ovo je bio jedan laksi trening za ekipu Bosnae. Rezultat ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Bosnae je na kraju prvog vremena vodila sa rezultatom od 9-0 sto sve pokazuje i o kvalitetu Bosnae a isto tako i o nemoci Omnija. Bosnae je igrala nesto drugacije za razliku od prijasnjih utakmica. Imali smo priliku vidjeti akcije u kojoj su bili ukljucini svih 5 igraca na terenu, te u vise navrata smo mogli vidjeti sve defanzivce na polovini protivnickog tima. Zasigurno mozemo reci da je igra tima bila ako nista atraktivna za publiku, a tek pravo iskusenje za Bosnae a i Behar dolazi sljedece sedmice kada ce ove ekipe odmjeriti snage po prvi put.

Saturday, February 11, 2006

Najava: Nasi Timovi Igraju Sutra u WESTHOUSTONINDOOR

Image hosting by Photobucket

Ekipa Bosnae sutra odpocinje novu sezonu protiv vec poznatog protivnika ekipe Omnija. Ukoliko ova ekipa nije dovela nekih novih igraca nebi trebalo da bude vecih problema da Bosnae uknjizi prve bodove u novoj sezoni.
Roster Bosnae za novu sezonu: Islam, Juso, Emir, Mirsad, Adnan, Adis, Bojan V., Denis, Agnes, Vedo, Safet, Nihad
Nasa nova ekipa u WestHoustonIndoor sutra igra svoju prvu utakmicu u ligi i igraju protiv ekipe Industrial Logistics koja je isto tako nepoznanica.
Roster Behara za novu sezonu: Bojan M., Senad, Bobo, Nebojsa, Anel, Omer, Armin, Rodrigo, Zoran, Redzo, Sadmir

Lokacija : WestHoustonIndoor: Mapa

Behar v Industrial Logistics 7:00 PM
Bosnae v Omni 8:00 PM

Wednesday, February 08, 2006

Fudbal: Nova Sezona Pocinje - Bosna Protiv Behara 19 Feb.

Izasao je raspored utakmica za novu sezonu u WestHoustonIndoor. Medju novim ekipama nalazi se jos jedna Bosanska ekipa pod imenom "Behari." Mnogi vec odavno iscekuju ovu utakmicu pa eto sada je definitivno da ce je moci pogledati u westhoustonindoor Februara 19og. Sigurni smo da ce to biti istinski derbi. Bosnae brani titulu sampiona i pored svega su glavni favoriti u ligi. Najveci rivali ove sezone bi upravo trebali da budu ekipa Behar te ekipa Intera.

Listu timova te kompletan raspored za novu sezonu mozete pogledati >>ovdje<<

Monday, February 06, 2006

Slike sa Mevluda

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Sunday, February 05, 2006

Na Danasnji Dan Su Se Desile Markale


5. februar 1994.
68 mrtvih i 142 ranjena civila

Ubijeni su Senad Arnautoviæ, Ibrahim Babiæ, Mehmed Baruèija, Æamil Begiæ, Emir Begoviæ, Vahida Bešiæ, Gordana Bogdanoviæ, Vaskrsije Bojinoviæ, Muhamed Borovina, Faruk Brkaniæ, Sakib Bulbul, Jelena Èavriz, Almasa Èehajiæ, Zlatko Èosiæ, Alija Èukojeviæ, Verica Æilimdžiæ, Smilja Deliæ, Ifet Drugovac, Dževad Durmo, Fatima Durmo, Kemal Džebo, Ismet Fazliæ, Vejsil Ferhatbegoviæ, Dževdet Fetahoviæ, Muhamed Fetahoviæ, Ahmed Foèo, Majda Ganoviæ, Isma Giboviæ, Rasema Hasanoviæ, Alija Hurko, Mirsada Ibrulj, Mustafa Imaniæ, Rasema Jažiæ, Razija Junuzoviæ, Hasija Karavdiæ, Mladen Klaèar, Marija Kneževiæ, Selma Kovaè, Ibro Krajèin, Sejda Kuniæ, Jozo Kvesiæ, Numo Lakaèa, Ruža Maloviæ, Jadranka Miniæ, Nura Odžak, Mejra Orman, Hajrija Oruèeviæ, Seid Prozorac, Smajo Rahiæ, Igor Rehar, Sabit Rizvo, Zahida Sablja, Nedžad Salihoviæ, Hajrija Smajiæ, Emina Srnja, Džemo Subašiæ, Šaæir Suljeviæ, Hasib Šabanoviæ, Ahmed Šehbajraktareviæ, Bejto Škrijelj, Junuz Švrakiæ, Pašaga Tihiæ, Munib Torlakoviæ, Ruždija Trbiæ, Džemil Zeèiæ, Muhamed Zuboviæ, Senad Žuniæ i Safer Musiæ

Komentar nije potreban. Pocivaoci masakra su poznati, a vodze tih pocivaoca su i dan danas na slobodi skrivajuci se u planinama istocne hercegovine, crne gore i srbije.

Da se nikad nezaboravi!

Slike sa Sampionskog Slavlja Bosnae

Image hosting by Photobucket
Anel i Alisa

Image hosting by Photobucket
Safa i Denis. Denis nam nesto sve cesce u plavom. Iako mu je plava nekako blijeda, da se to potamniti

Image hosting by Photobucket
Fudbaleri i navijaci u Memorial Parku

Image hosting by Photobucket
Agnes

Image hosting by Photobucket
Pitanje je o cemu se polemise, nisam bio tu da bih vam znao reci

Image hosting by Photobucket
Navijaci

Image hosting by Photobucket
Anel, Vedo i Amar

Image hosting by Photobucket
Anel u svojoj famoznoj pozi

Thursday, February 02, 2006

Sampionsko Slavlje u Subotu


Ekipa Bosnae obavjestava sve navijace i prijatelje da se organizuje Sampionsko Slavlje u Memorial Parku u Subotu Februara 4. Svi koji su nas makar i jedan put dosli da bodre su vise nego dobrodosli na nase zajednicko slavlje. Slavlje pocinje u 1:00 PM.

Instrukcije:
Sa bilo koje strane 610 uzeti izlaz Woodway. Ako dolazite sa Sjevera skrenite lijevo na Woodway. Ako dolazite sa Juga skrenite desno na Woodway. Kad prodjete ispod nadvoznjaka/mosta skrenite desno neposredno prije semafora. Produzite tim putem, baseball stadion ce vam ostati sa desne strane. Odmah poslije stadiona sa desne strane cete vidjeti mali parking na ulazu u piknik zonu. To je u stvari kao mala rampa. Kad udjete unutar rampe skrenite desno (jedno smjerna ulica) Na prvom skretanju skrenite lijevo i dodjite do parkinga. I to je to.
Napomena: Odmah posto udjete u piknik zonu moci ce te vidjeti Bosnae ovog puta sa kulinarskim majstorijama.


Vidimo se u Subotu!