Blogger i forum raje iz Houstona!

Friday, June 30, 2006

Bosnae na Dva Fronta



Ovog vikenda Bosnae ce da nastupa na 2 fronta. Naime jedan dio ekipe vec sutra putuje za nogometni turnir koji se odrzaje u St. Louisu a drugi dio ekipe ostaje ovdje da s polovicnim timom pokusa nesto uraditi protiv ekipe ConocoPhillips.
Za tim u St. Louis ce nastupiti Mirso (pojacanje), Peter (pojacanje), Juso, Adis, Agnes, Nedzad, Vedo. Za tim protiv Conoco ce nastupiti BOjan, Mirso P., Emir S., Emir T., Denis, Adnan, Nihad i Safet.
Utakmica protiv ConocoPhillipsa se igra u nedjelju u 8:00 PM.

Sretno Bosnae!

Thursday, June 29, 2006

Edin Bavcici u Toronto Raptorsima



Edin Bavcic, mladi kosarkas sarajevske Bosne, je izabran od strane Toronto Raptorsa kao 56-pick na ovogodisnjem NBA draftu.
Iako je odigrao vrlo dobro u ljetnoj ligi, eventualan nastup za tim Raptorsa u regularnoj sezoni je jos upitan.

Barbarez Dobio Broj "9" u Bayer Leverkusen-u


Legenda BiH fudbala, i kapiten BiH reprezentacije je oficialno i dobio broj "9" u ekipi Bayer Levekusena za koju ce nastupati sljedece 2 godine.

Tuesday, June 27, 2006

Bosnae - Sud Americano 5:6



Nakon jedne vrlo dobre i napete utakmice, ekipa Bosnae je pretrpila poraz i time ponovo u pitanje osvajanje sampionske titule. Ekipa Sud Americana se je pokazala kao jedna vrlo kvalitetna ekipa koja ce vjerovatno uz Bosnae i Copperfield ove sezone biti favorit za osvajanje titule. Iako je Bosnae prva koja je dosla u vodstvo pa na poluvremenu i imali rezultat od 3-2. U drugom poluvremenu te zbog dobre igre Sud Americana, te zbog frustracije nakon sto lopta jednostavno nije htjela u protivnicki gol, dolazi do pada u i igri. Tako nakon rezultata od 5-3 koji je Bosnae imala nekih 15 minuta do kraja, "Juzni Amerikanci" postizu 3 gola i time upisuju nova 3 boda.

Sunday, June 25, 2006

Isjecak iz predstave "Kijametski Dan"

Heroji Bosanski Prvaci Svijeta!



Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu svjetskog prvaka, osvojenu prije četiri godine u Kairu. U finalnom meču SP u holandskom Roermondu odbojkaši BiH pobijedili su selekciju Irana sa 3:1 (25:20,23:25,25:23,25:16).

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića nadmoćno su osvojili novo zlato ubjedljvo pobjedivši svih osam mečeva uz samo dva izgubljena seta. U takmičenju po grupama odbojkaši BiH savladali su selekcije Njemačke, SAD, Hrvatske i Brazila sa maksimalnih 3:0, te Rusiju sa 3:1, u četvrtfinalu su bili bolji od domaćina Holandije sa 3:0, a istim rezultatom u polufinalu i od Egipta, dok su u finalu ponovo nadigrali navjeće rivale.

Novo zlatno odličje na SP za BiH izborili su igrači: Ismet Godinjak, Adnan Manko, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Asim Medić, Fikret Čaušević, Zikret Mahmić, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić, Ermin Jusufović i Hidajet Jusufović, selektor Mirza Hrustemović, treneri Nevzet Alić i Abid Čišija i diekotror Mehmed Čolić.

Utakmica sa Iranom pokazala je pobjednički karakter i mentatalitet naših zlatnih momaka, koji su se još jednom popeli na svjetski vrh. Selektor Mirza Hrustemović nakon finala je izjavio, da je ovo bio najbolji meč koji je ikada odigrala naša selekcija.

"Kako smo očekivali Iran je došao izvanredno spreman na ovo SP, ali i mi smo se dobro spremali i odigrali možda i najbolju utakmicu koju je ova selekcija odigrala ikad. Momci su se borili za svaku loptu, za svaki poen i rezultat je tu. Krajnji cilj je ostvaran zlato ostaje u BiH", rekao je Hrustemović.

U finalnoj utakmci svi reprezentativci su pružili svoj maksimum, ali treba izvdojiti dobru igru udarnog trojca Delalić, Mnko, Medić koji su uz odličnog Godinjaka zaustavili sve napade Iranaca, a nakon toga osvajali poene dobrom igrom na mreži.

Veliku podršku odbojkaši BiH imali su od navijačke skupine od oko 1.000 bh. Fanaticosa, koji su u Holandiju doputovali iz nekoliko evropskih zemalja.

Zlatni momci u BiH dolaze u nedjelju u 21.45.sati na Sarajevski aerodrom.

Najveći uspjesi reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci:

Paraolimpijske igre:
Sydney 2000. - 2.mjesto
Atina 2004. - 1.mjesto

Evropsko prvenstvo:
Tallin 1997. - 3. mjesto
Sarajevo 1999. - 1. mjesto
Sorospatak 2001. - 1. mjesto
Laperanta 2003. - 1. mjesto

Svjetsko prvenstvo:
Teheran 1998. - 3. mjesto
Egipat 2002. - 1. mjesto
Roermond 2006. - 1. mjesto

Saturday, June 24, 2006

Bosnae na Turniru u St. Louisu



Ekipa Bosnae ce nastupiti na malonogometnom turniru u St. Louisu na kojem nastupaju ostale ekipe sa igracima s nasih prostora.
Ekipa koja ce nastupati u St. Louisu ce najvjerovatnije brojati ove igrace:
Mirsad (pojacanje iz St. Louisa), Vedad, Agnes, Adis, Emir S., Juso, Piotr(nekadasnji igrac FC Bosna)i Nedzad

Bosnae - Sud Americano u Nedjelju 9:00 PM



Obe ekipe nose pobjede iz prvog kola, tako da bi ovo mogla biti dobra utakmica. Ekipa Sud Americano je pobjedila ekipu SWAT-a u prvom kolu rezultatom 8-4, i koliko smo mogli vidjeti radi se o prilicno kvalitetnoj ekipi. Vecinom se to radi o fuziji igraca iz nekih prijasnjih ekipa sa par novih pojacanja.
S obzirom da ekipa Bosnae jurisa na prvo mjesto ove sezone, sve osim pobjede ne dolazi u obzir. Nece biti golmana Islama koji je trenutno u BiH, te su upitni nastupi Adisa i Emira.

Bosnae - Copperfield 8-5



Izmjenjena ekipa Copperfielda, ili bolje receno bivsi Dynamo je pruzila dobar otpor ekipi Bosnae u proslu nedjelju. Vec se na samom pocetku utakmice vidilo da ce ovo biti derbi sezone i da ce ishod izmedzu ova dva tima odluciti prvaka ove sezone. Igraci Bosnae su ipak pokazali bolju igru, pa i na kraju prvog poluvremena su imali vodstvo od 3-2. U drugom poluvremenu plavi odrzaju razliku od najmanje 2 gola prednosti da bi na kraju rezultat glasio 8-5. Medjutim igraci Copperfielda su najjavili jos neka pojacanja u svojoj ekipi za sljedeci mec koji Bosnae igra protiv njih u ovoj sezoni. U narednim mecevima Bosnae nece moci racunati na golmana Islama koji je trenutno na odmoru u BiH, ali zato u redove Bosnae od sljedeceg meca se vraca Mirso Pintol.

Monday, June 19, 2006

Poginuo Adi Lukovac



Jucer je u saobracajnoj nesreci poginuo Adi Lukovac, clana muzicke grupe Adi Lukovac i ornamenti. Adi je bio zasigurno jedan od najtalentovaniji modernih muzicara u Bosni i Hercegovini i sire. Pionir Elektronske muzike u Bih iza sebe ostavlja 3 kvalitetna muzicka albuma u kojima je uspio da kombinuje tradicionalnu Bosnasku muziku sa modernom elektronskom muzikom.

Hvala ti Adi za sve!

Neka mu je rahmet dusi.

Sunday, June 18, 2006

Pronadjen Vertikalni Zid na Piramidi Mjeseca


Iskopavanja u podnožju južne strane piramide Mjeseca u Visokom dovela su do otkrivanja prvog vertikalnog kamenog zida, za koji se pretpostavlja da je dio ulaza u piramidu ili u grobnicu, kazao je u nedjelju za Fenu predsjednik Fondacije arheološki park Bosanska piramida Sunca Semir Osmanagić.

Prema riječima dr. Darija Andrettija, dr. geoloških nauka iz Italije, riječ je o nepobitnom geološkom dokazu da je ljudska ruka obrađivala i ugrađivala kamene ploče pješčara na ovoj piramidi.
S tom ocjenom se slažu i ostali eksperti internacionalnog tima Fondacije.

Pažljiva iskopavanja u narednih nekoliko dana dat će odgovor na pitanje da li je zid dio ulaza u piramidu ili grobnicu, potvrdio je za Osmanagić.

Istraživanja na piramidama Mjeseca i Sunca se intenzivno nastavljaju, a rezultati će biti objavljeni u petak, 23. juna, u UNITIC-u, kada je zakazana javna prezentacija naučnih rezultata egipatskog ekspertnog tima, potvrdio je za Fenu Osmanagić.

Saturday, June 17, 2006

Sutra: Bosnae - Copperfield (Bivsi Dynamo?) Derbi? u 8:00 PM!



Ako je suditi po informacijama koje smo dobili, sutra bi vec mogao dao bude derbi sezone u West Houston Indooru. Naime ovo ce biti prvo kolo nove sezone u kojoj su se vec prijavile mnoge nove ekipe, ali interesantno je da je od starih ekipa ostao samo Inter i Copperfield. Medjutim po svemu sudeci izgleda da je ekipa Copperfielda ustvari fuzija ekipe Dynama (prvak prosle sezone) i ekipe copperfielda. Dyanamo je ustvari ekipa koja cesto mijenja ime a vrti uglavnom iste igrace koji nastoju da iznenade protivnika na taj nacin i osvoje sezonu. Do sada su ti igraci igrali u ekipi "bivseg" Intera, te Mexica, Barcelone i Dynama, a mozemo se sjetiti dobrih derbi-utakmica protiv tih ekipa. Znaci ukoliko smo upravu u vezi fuzije Copperfielda, sutra bi trebali ocekivati vrlo vaznu i dobru utakmicu, a sama pobjeda Bosnae bi vjerovatno ponovo stavila nase plave kao najveceg favorita za osvajanje titule ove sezone.

Prijaveljene ekipe za ovu sezonu:
1.Bosnae
2.Copperfield
3.Espana
4.Inter
5.SWAT
6.Sud Americano

Vrijeme: Nedjelja 8:00 PM

Tuesday, June 13, 2006

Bosnae - Pioneers 5:0 Sluzbenim Rezultatom

Ekipa Pioneers se nije pojavila za ovaj mec pa je pobjeda ubiljezena u korist Bosnae sluzbenim rezultatom od 5:0. Ovaj termin igraci Bosnae su iskoristili da odrze jedan trening mec, te su se tako podjelili u dva tima. "Safini" su igrali protiv "Nininih", ali se pobjednik nezna jer su igraci oba tima manipulisali rezultatom u korist svoje ekipe.

Sunday, June 11, 2006

Veceras igraju Bosnae - Pioneers u 7:00 PM


Danas ce Bosnae odigrati posljednju utakmicu za ovu sezonu od 8 utakmica u kojoj su vec propale nade da izbori 1 mjesto. Znaci nakon 2 uzastopne sampionske titule, Bosnae ce napokon da zavrsi na 2 mjestu. Dynamo je vec utakmicu prije kraja osigurao prvo mjesto nakon sto nisu podnijeli ni jedan poraz u ovoj sezoni. Bosnae je kiksala jos u utakmici protiv Dynama u kojoj su nakon vodstva od 4-0 dopustili da se Dynamo vrati i pobjedi utakmicu, postignuvsi 7 golova u drugom poluvremenu. Vecerasnja utakmica ce ujedno i da bude posljednja trening utakmica pred sljedecu sezonu u kojoj su ambicije ponovo osvajanje prvog mjesta.

Wednesday, June 07, 2006

Bravo Muki!



Sad je do one pogani iz Saveza da ga pozovu da obuce sveti dres!

Sunday, June 04, 2006

Azra Gazdic iz Tuzle Miss BiH 2006

Bosnae - Copperfield 12:2


I ove sedmice Bosnae je imala je protivnika koji je ocito bio nemocan da uradi bilo sta da bi naudilo ubjedljivoj pobjedi plavis. Iako su igraci Copperfielda prvi postigli pogodak, preokrt u rezultatu je slijedio vrlo brzo. Prije svega je bilo interesantno vidjeti Eldina kao povratnika u ekipu, ali i Nedzada i Safeta koji su se i danas skrasili velikim brojem postignutih golova. Poslastica nakon ovako lijepe igre Bosnae je bio trenutak u posljednjim minutama utakmice kada je Vedad postigao gol sa polovine terena.
Do kraja sezone Bosnae ima jos jednu utakmicu protiv ekipe Pioneera ali i pored te pobjede Bosnae ce vjerovatno zavrsiti na 2 mjestu jer ekipa Dynama jos nema ni jednog poraza.

Saturday, June 03, 2006

Sutra: Povratak Eldina u Redove Bosnae

Photobucket - Video and Image Hosting

"They are back for the hunting season!"

Thursday, June 01, 2006

Fudbal: Bosnae - Copperfield u Nedjelju u 7 PM



Bosnae ce ove sedmice odmjeriti snage protiv ekipe Copperfielda koja se nalazi na predzadnjem mjestu na tabeli. Interesantno je napomenuti da se ocekuje i nastupa povratnika u ekipu Eldina Sijercica.

Utakmica je u 7:00 PM u WestHoustonIndooru
www.westhoustonindoor.com

Novi Dokazi o Postojanju Piramide

Tim stručnjaka Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca došao je do novih materijalnih dokaza koji potvrđuju hipotezu o postojanju kompleksa piramida u Visočkoj dolini. Naime, u podnožju uzvišenja Plješevica-Bosanska piramida Mjeseca, na dubini od 40 do 80 cm, pronađene su ploče reljefaste površine. Njihov položaj je za 15 stupnjeva veći od pravca sjevera, ka zapadu.
Na obje ploče, vidljivo je vezivno tkivo, debljine jedan milimetar.
Donja ploča je od uglačanog kamena debljine 10-15 cm a na njoj je postavljen isti kamen u ploči do dva cm, obrađen rukom.
Kamen je prekriven mekanim pješčarom u gotovo istim oblicima kao položene ploče.
Prema mišljenju egipatskog geologa Alija Abdulaha Berekata, ovo je najvredniji dokaz o postojanju piramida

Zilka Kujundžić - Vejzagić: srednjovjekovni grad Visoki nije ugrožen iskopavanjima na Visočici



Komisija za konstataciju stanja na lokalitetu srednjovjekovnog grad Visoki na čelu sa kustosicom Zemaljskog muzeja BiH Zilkom Kujundžić – Vejzagić, boravila je danas na ovom lokalitetu. Nakon pregledanja terena višečlana komisija u čijem sastavu su bili znanstvenici iz više oblasti, konstatovano je da arheološka iskopavanja na stranama brda Visočica ne ugrožavaju zaštičeno područje ostataka srednjovjekovnog grada.
Iako su novinari željeli saznati mišljenje kustosice i njenih kolega o arheološkim iskopavanjima u cilju potvrđivanja hipoteze Semira Osmanagića da se ovdje nalazi piramida, ostali su uskraćeni za to.
Naime, uz neformalnu izjavu da predstavnici Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca ne izvode radove na lokalitetu srednjovjekovnog grada, niti da bilo ko to smije raditi, Vejzagićeva nije bila voljna davati šire izjave dok komisija ne sačini zvaničnu informaciju o stanju ovog lokaliteta.

Zilka Kujundžić – Vejzagić postala je prepoznatljiva u bh javnosti po svojim izjavama u kojima negira hipotezu istraživača Semira Osmanagića da se u visočkoj dolini krije više piramida.

Prilikom današnjeg posjeta Visokom i Visočici, predstavnici komisije nisu željeli pogledati nikakve nalaze niti ikopine na licu mjesta, za koje Semir Osmanagić tvrdi da su ostaci piramide.
Vejzagićeva nije željela primiti niti posljednju knjigu nezavisnog istraživača Semira Osmanagića ”Dolina bosanskih piramida” koju su joj članovi fondacije ljubazno ponudili na poklon!