Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, July 31, 2006

BOSNAE : SUD AMERICANO 7:5



Prije, na pocetku utakmice i na kraju prvog poluvremena nije bilo previse razloga za optimizam, stvari nisu isle kako smo ocekivali i izgledalo je da je, inace solidna ekipa Sud Americano, na pragu velikog iznenadjenja. A iznenadjenje bi bilo da su uspjeli po drugi put nas pobijediti i osvojiti prvo mjesto, kolo prije kraja.
Poceli smo utakmicu bez trojice standarnih igraca iz prve postave, dali prvi gol i onda stali. Protivnik poravnava rezultat na 1:1 da bi ubrzo bilo 3:1 za S.A. i tim rezultatom zavrsava prvo poluvrijeme. Na njihovu veliku zalost to je sve su uspjeli da urade jer u drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa, BOSNAE. Nakon prilicno slabe i nepovezane igre u prvom poluvremenu, drugo smo odigrali kao preporodjeni i pokazali kako sampioni igraju i po cemu se razlikujemo od ostalih ekipa. Kao i uvijek podrska sa tribina nije izostala i utakmica je krenula jednim drugim tokom, ovaj put su momci u bijelim dresovima odigrali kako i dolikuje sampionima.
Vrlo brzo smo uspjeli da izjednacimo i povedemo i u dramaticnom finisu postignemo i sedmi gol samo par sekundi prije kraja sto bi trebalo da nam osigura novu titulu prvaka.
Nas debi u novim bijelim dresovima je bio vise nego uspjesan, pobjedili smo jednu mladu i dobru ekipu koja zasluzuje sve cestitke za borbenost i fair play.
Odlicna utakmica, izvanredna atmosfera, veliki broj navijaca oba tima, korektno sudjenje i zasluzena pobjeda su kratak rezime jedne lijepe veceri u West Houston Indoor.

Friday, July 28, 2006

Party u Kentucky-u

Obavjestenje:
Bosnian party at Kentucky Bar on Friday July 28
Everyone is invited
Guys 21 and up, girls 18 and up
See you there!

Kentucky Bar se nalazi preko puta caffe-Europe na Westheimer i Fountain View

Wednesday, July 26, 2006

Bosnae - Copperfield 6:4




Bosnae ovom pobjedom je nadomak nove titule. Sve sto jos preostaje je da Bosnae pobjedi ekipu Sudamericano-a. Bosnae je odigrala sigurno najbolju utakmicu ove sezone, iako u ekipi nije bilo stndardnog Ade te su sredinom utakmice ostali i bez Vedada uspjeli su da postignutu prednost o 4-1 ocuvaju do kraja te ubiljeze nove bodove. Naravno najzasluzniji ovom uspjehu je povratnik golman Islam, koji je pranio sve moguce i nemoguce udarce na gol. Odbranivsi 2 penala i bezbroj nemogucih suteva, cestitku i postovanje mu je bilo uruceno i od strane gostujuceg golmana. Do sljedece utakmice nam se je samo nadati brzom oporavku Vedada i Emira i da titula konacno se vrati u ruke momaka u plavom.

Sunday, July 23, 2006

Veceras u 7:00PM Bosnae - Copperfield



U seriji vrlo vaznih utakmica za ovu sezonu veceras Bosnae igra vjerovatno i najvazniju utakmicu ove sezone. Bosnae igra protiv ekipe Copperfielda koja je u prosloj utakmici pobjedila prvoplasiranu ekipu Sudamerikano i tima dokazali da su veci rivali ekipi Bosnae od samog Sudamericano. Ko je gledao proslu utakmicu protiv Copperfielda zna o kakvoj se ekipi radi, a do ove utakmice su samo jos pojacani. Znaci danas cemo imati priliku da gledamo jednu vrlo kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu u kojoj ce pobjednik imati vrlo realne sanse za osvajanja prvog mjesta, a onaj porazeni oprostiti se od svojih nada za sampionskom titulom.

Ekskluzivno: Dio Ekipe Bosnae na Ljetnim Pripremama u Floridi

Dok je jedan dio ekipe bio u Houstonu za mec protiv Espana, drugio dio ekipe se je specialno pripremao za mec protiv Copperfielda u egzoticnim uslovima na obali Meksickog Zaljeva.







Wednesday, July 19, 2006

Bosnae u Sabahu

Photobucket - Video and Image Hosting

U novom izdanju Bosansko-Americkih novina SABAH izasao je clanak o turniru u St. Louisu u kojem se nalazi i slika Bosnae iz Houstona te nekoliko komentara vezana za tim.
Izdvojio bih ovaj komentar:"...izbacivsi ekipu koja je prezentovala do tana najljepsi nogomet - Vedo Hadzajlic, Agnes Covic, Mirsad Kukic morali su se oprostiti od daljeg takmicenja i zaustaviti na poziciji koja ime donijela trece mjesto."

KLIKNITE OVDJE DA PROCITATE CIJELI CLANAK

Monday, July 17, 2006

Bosnae - Espana 10:6



Bosnae je uspjela da pobjedi u mecu koji je opravdao zvanje derbija. Dugo vremena Bosnae nije imala ovako dobru i napetu utakmicu kao protiv ekipe Espana. Debitant u ekipi za ovu utakmicu je bio Nedzad Dzozlic zvani Dzozla, koji je znalac fudbala svoje vrste. Nije mu trebalo dugo da postigne i svoj prvi pogodak u ekipi, da budem tacan, trebale su mu samo dvije minute. 5 minuta poslije Bosnae je povela i rezultatom od 2:0 medjutim do kraja poluvremena ekipa Epsane poravnava rezultat na 3:3. U drugom poluvremenu Bosnae opet pocinje bolje i rezultat se dize na 8-4 nakon dobrih 15 minuta od kreatora igre Vedada Hadzajlica. Pri tom rezultatu dolazi do opustanja u igri te Espana vraca rezultat na 8-6 i pri tom rezultatu Denis, brani nekoliko dobrih prilika Espane te brani i penal. Zatim slijede jos 2 gola Emira Sijercica koji postize na svoj preboznatljiv brobojan nacin.
Konacan rezultat 10-6 je odlican rezultat za ostatak sezone, te veliki podstrek za dalju borbu za prvo mjesto. Posto je Copperfield uspio da pobjedi Sudamerikano, sada sve tri ekipe Bosnae, Sudamerikano i Copperfield imaju podjednake sanse za prvo mjesto. Sve ce bit odluceno upravu u tim utakmicama gdje ce se Bosnae sastati sa obje ekipe.

Sunday, July 16, 2006

Veceras u 9:00 Bosnae - Espana



Veceras Bosnae igra veoma vaznu i tesku utakmicu. Nakon 2 kiksa u ovoj sezoni, Bosnae mora da pobjedi svaku utakmicu do kraja sezone da bi osvojili prvo mjesto. Liga je pojacana izuzetno jakim ekipama, a ekipa Espana, je jedna od novih jacih ekipa. Espana je vec pobjedila ekipu Copperfielda, a od SudAmericana je izgubila samo jednim golom razlike. Bosnae veceras u utakmicu ulazi sa krajnjim oprezom, a tim ce bit izuzetno oslabljena. Naime pored standardnih koji vise nisu tu Bojana i Eldina, zatim Islama koji je jos u Bosni, nece biti ni Nihada, Emira i Safeta koji su na "ljetnim pripremama" u floridi. Raduje nas jedna vijest, a to je da se Nedzad Dzozlic prikljucuje ekipi. On bi trebao biti pristojno pojacanje koji bi mogao koliko toliko da zamjeni ulogu u ekipi koju je do sad obavljao Bojan Vukovic.

Pozivamo sve navijace da nas dodju podrzati veceras u 9:00 PM u westhoustonindooru

Photobucket - Video and Image Hosting

Dio ekipe na ljetnim pripremama u Floridi

Thursday, July 13, 2006

Tewhid Povodom 11-godisnjice Masakra u Srebrenici


Povodom 11-godisnjice masakra u Srebrenici, u Nedjelju 16-og Jula u 13
sati bice proucen tehwid za nastradale.
Tehwid ce biti proucen u Turskoj dzamiji koja se nalazi na adresi
4703 Ingersoll dr,HOUSTON,TX,77027(isto mjeso gdje smo klanjali zadnji
Bajram-namaz i Mevlude)
Molimo vas da dodjete i prisustvujete ovom dogadjaju.Pozovite vase
prijatelje i rodbinu.

Upravni Odbor BCCH

Wednesday, July 12, 2006

Ne može biti teže kao kad kopaš dijete, srce ti se nadvoje rastavi


U trenutku smrti 1995. godine, Mustafa Muminović iz Sućeske nije imao ni punih 18 godina.

Ukopan je jučer u Potočarima pored svoga oca Fadila, s kojim je prije tačno 11 godina zajedno bio krenuo šumom prema Tuzli, nadajući se da će ga tamo dočekati majka Remza, mlađi brat i sestra, koji su otišli konvojem.

Brata spustio u kabur

- Šta ću. Među prvima ovdje sam ukopala muža Fadila. Teško je bilo, ali ne može biti teže kao kad kopaš dijete. Srce ti se nadvoje rastavi pa ne znaš jesi li živa ili ne... Evo došao mi je mlađi sin iz Norveške, on će brata spustiti u kabur - posljednjim atomima snage progovara Remza Muminović, koja je jučer ujutro, čim je svanulo, krenula iz svog izbjegličkog smještaja u Litvama da što duže posjedi pored sinovljeva mezara.

I sve ostale majke koje su ukopavale sinove skoro cijelijučerašnji dan provele su sjedeći pored mezarova svoje djece. Pored nišana na kojem je bio broj 377, skupljena u svojoj nesreći, jecala jeMejra Mujanović, koja je jučer ukopavala brata Asima Husejinovića iz Bučinovića.

- Majka danas nije mogla doći u Potočare. Od tuge. Jedan brat mi je preživio, a dvojice nema. Nema mi ni muža, ni djevera, ni još rodbine koju ne mogu ni prebrojati - kaže Mejra.

Gledaj samo godišta

Kao rijetko koje godine ranije, najbliža rodbina većine onih koji su jučer ukopani već u ranim jutarnjim satima stigla je u Potočare. Mnogi od njih došli su noć ranije kako bi u vrijeme iznošenja tabuta iz Fabrike akumulatora bili pored onih s kojima su se opraštali.

- Došao sam iz Brčkog.Trebam ukopati brata Mustafu i njegovog sina Mehu. Eto, njih dvojicu su našli, a još jedan bratić mi nije pronađen... Mnogo su, brate, poubijali svijeta, mnogo. Pogledaj samo ova godišta - kaže namAdem Ibrahimović.

Ukopano i osmero djece

U tragičnoj brojci od 505 jučer ukopanih žrtava srebreničkog genocida nalazi se i podatak da je među njima najstarija sedamdesetsedmogodišnja Munira Delić iz Sućeske, te još četiri žene.

Također, ukopano je i osmero djece od kojih nijedno nije bilo starije od 15 godina. Statistika je pokazala da prosjek starosti jučer ukopanih žrtava ne prelazi 35 godina.

Policija RS profesionalno obavila svoj dio posla

Za razliku od prošle godine, kada je komemoracijom u Potočarima sigurnosno uredovao smijenjeni direktor policije RS Dragomir Andan, ovogodišnja komemoracija prošla je s mnogo manje gužvi i zastoja u saobraćaju, kako u dolasku, tako i u odlasku. Doduše, nekoliko majki jučer se požalilo da su im "neki policajci" psovaliokupljanje u Potočarima, ali je opća ocjena da je policija RS svoj dio posla odradila profesionalno.

Tuesday, July 11, 2006

Postavljene Nove Slike Bosnae

Posto odavno nismo dodavali novih slika sa regularnih utakmica Bosnae, odlucili smo da malo obnovimo galeriju sa friskim slikama. Tako vam donosimo nekoliko slika sa utakmice Bosnae - SWAT koja je zavrsena 12-6 u korist Bosnae.

KLIKNITE OVDJE DA POGLEDATE SLIKE OD NEDELJE

Srebrenica 7-11-95 - 7-11-2006



Duzni smo da nikad ne zaboravimo!

Monday, July 10, 2006

Bosnae - SWAT 12:6



Ekipa Bosnae je usla u ovu utakmicu bez nekoliko igraca na koje smo redovno navikli da vidjamo u dvorani WestHoustonIndoora. Na zalost tu nije bilo Bojana Vukovica kojeg vjerovatno i duze vrijeme necemo vidjeti u plavom dresu, zatim nije bilo Islama koji bi se trebao vratiti u ekipu sljedecu utakmicu, nije bilo povrijedjenog Eldina, Denisa...

Iako SWAT dolazi u vodstvo prvi, Bosnae pravi preokret u 4:1 i vec pri tom rezultatu se vidi nadmocnost Bosnae. SWAT smanjuje rezultat na 4:3, medjutim u drugom poluvremenu Bosnae igra nesto otvorenuje i slama ekipu SWAT, te konacan rezultat glasi 12:6.
Najvise raduje cinjenica da smo Agnesa vidjeli u odlicnom izdanju koji je utakmicu odigrao bez greske. Naravno nisu nedostajale ni finte Vedada, Emira, Nine ali ovoga puta ni starog znalca Juse koji je u 2 navrata se poigrao sa defanzivcima SWAT-a.

Samo Za Raju Zinadine Zidane



Posljednji potes najboljeg fudbalera generacije Zinadina Zidane-a.
I pored svega sa pravom proglasen najboljim fudbalerom Svjetskog Prvenstva.

ZIZOU !!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, July 09, 2006

Veceras u 9:00 Bosnae - S.W.A.T



Nakon 2 poraza na startu sezone, Bosnae veceras krece punom snagom u pohod za prvo mjesto. Vise nema kalkulacija niti mjesta za kikseve. Potrebne su svih 5 pobjeda do kraja sezone i Bosnae moze da osigura prvo mjesto.
Veceras se plavi sastaju sa ekipom SWAT i nista osim pobjede ne dolazi u obzir.
Od ekipe se je oprostio Bojan Vukovic koji se je preselio iz Houstona, Eldin je i dalje povrijedjen i vjerovatno ce morati da pauzira najmanje 6 mjeseci, Juso i Emir imaju problema sa preponama ali je nastup jos uvjek moguc.

Friday, July 07, 2006

I Enes je Piramidas


Kako u Visokom odmiču radovi na iskopavanju piramida, skeptici počinju da gube argumente. Iza ustrajnog Semira Osmanagića stala je sva visočka čaršija, građani BiH, a podrška nije izostala ni od estradnih radnika koji ili snimaju pjesme o piramidi ili se bave mišlju da taj lokalitet dodatno ožive i koncertima zabavne i narodne muzike, a sve u svrhu promovisanja ovog značajnog otkrića.



Jedan od njih je i popularni folker, Visočanin Enes Begović koji je odlučio da omot njegovog novog albuma bude ukrašen crtežima piramida.


"Nije to sve što ću učiniti na popularizaciji projekta piramida u mom rodnom gradu", kazao je na početku razgovora za magazin "Svet" Enes Begović, koji se nedavno iz Vršca vratio sa oskarom za najboljeg folk pjevača van Srbije. "Svaki moj naredni nastup bit će vezan za Bosansku piramidu Sunca. Naime, moji vjerni muzičari Kenan Demirović i Mujo Behmen, također podržavaju ovu ideju, pa su odlučili da, kao moj prateći bend, nose ime 'Duo faraoni'".


U anegdotama vezanim za iskopavanje piramide često se spominje i tvoje ime?


I ja se oraspoložim uz te šale. Pričaju ljudi da su na dubini od desetak centimetara prvo naišli na moj plakat kojim se reklamira gostovanje u jednom obližnjem selu, te da su našli moju kožnu jaknu, mene kao faraona, ma ima tu još o visočkom suhom mesu, rodnim listovima Egipćana... Svakodnevno se smišljaju nove zgode što je dobro jer se tako priča o piramidi brže širi.


I ma li u tim anegdotama istine?

Ne znam (smijeh), ali ima raznih koincidencija... Nedavno su na jednoj iskopanoj kamenoj ploči pronašli tragove ljudske civilizacije koja je u to vrijeme imala i svoje pismo. Radi se o kamenu na kojem su uklesani simboli srelica i pored njih slovo "E".


Očekuješ li da se pojavi i slovo "B" pa da počnu kružiti priče kako su to inicijali tvog imena?


Ne znam. Svašta se može desiti jer su radovi na iskopavanju još u toku. (smijeh).


Govori se da pomalo postaješ "lihvar" te podižeš cijenu zemljišta u Visokom?


Ma, to su iskonstruisane priče. Ja, ustvari, na Visočici i nemam nekretnina jer je moje imanje u Mulićima. Zato imam prelijep pogled na piramidu pa mi ni zbog toga a ni iz porodičnih razloga ne pada na pamet da rasprodajem babovinu.


Nedavno si u emisiji "Folk šou" Enveru Šadinliji poklonio majicu sa znakom Piramide Sunca?


Jesam. U trenutku kad sam mu je predavao prozvao sam ga Ramzesom trinaestim, međutim, jedan ju je muzičar upotrijebio umjesto peškira tvrdeći kako je Enver sigurno neće nositi. Kasnije su se mnogi raspitivali gdje mogu nabaviti ovaj suvenir.


I šta si im rekao?


Da dođu u Visoko koje je svo u znaku piramida. Neka pogledaju dokle se došlo sa iskopavanjima, onda mogu svratiti na ćevape "Kod faraona" ili pojesti truglastu picu, a pri povratku kući izabrati neki u mnoštvu suvenira.


Snimanje novog albuma priveo si kraju?


Da. Radi se o novih deset pjesama: "Oči boje badema", "Zelena rijeka", "Tvoje ime na mom ramenu", "Prva i posljednja"... Autorsku ekipu predvodio je Endži Mavrić a kao saradnici pojavili su se i Esso Beštrija, Zaim Poturić , Đorđe Novković...


Zabavnjak Đorđe Novković u ekipi sa folkerima?


Nije to nikakvo čudo. U posljednje vrijeme sve je manja razlika između narodne i zabavne muzike. Kakva dolaze vremena možda se i zamijenimo. Šalim se, Đorđe Novković mi je ponudio dobru pjesmu i jednostavno nisam mogao odoliti da ne probamo napraviti zajednički posao.


Hoće li se možda iduće godine u Vršcu u tvojim rukama naći oskar za najboljeg zabavnog pjevača van Srbije?


Ko zna. Ako ne bude oskara možda se prijavim za "Eurosong".

Tuesday, July 04, 2006

Osvajanje Treceg Mjesta u St. Louisu

Planirano je bilo da iz Houstona krene najbolji sastav Bosnae, sa planom da se osvoji turnir u St. Louisu. Prvi peh je definitivno bila teska povreda Eldina Sijercica, a naravno i otkazivanje njegovog brata Emira. Pred sam odlazak su odkazala jos 2 igraca a to jeste Bojan i Ado, tako da se na put zaputilo svega 6 igraca i to ukljucujuci jedno pojacanje u ekipu.
Iz Houstona ekipa u kombiju krece u sljedecem sastavu Agnes, Vedo, Adis, Juso i Peter, dok je Nedzad vec otisao sa sovjim autom ranije. Iz Houstona smo krenuli oko 8 sati, iako je sve bilo planirano i ranije, vec nam je bilo jasno da cemo u St. Louis stici u kasne sate. Najvise nas brine sto pojedini igraci nisu mogli da zaspu u kombiju jer znamo da nas ceka jedan naporan dan sutra, a medzu njima je bilo i onih koji su radili i 3 smjenu.


U St. Louis stizemo oko nekih 9 sati i idemo direktno na veceru u "Stari Grad." Tu nas vec cekaju Nedzad i Mirso, nase pojacanje iz St. Louisa. Tu se pricaju dozivljaji sa puta ali vec i gaje prvi planovi za sutra.


Nakon opet nekih samo 4-5 sati spavanja ustajemo rano i idemo na kafu u "Milano", a oni koji nisu mogli odoliti otisli su i na porciju cevapa u obliznju cevapdzinicu.
Na teren stizemo u 10 sati, i odma primjecujemo nekoliko stvari koji nam nece ici u prilog. Teren je izuzetno dug i sirok, kao da se igra na velike golove a ne na male. Vec tu vidimo da sa samo 2 zamjena igraca mi ovdje nemamo sta traziti. Temperatura tog dana je bila 98 stepeni, a ubrzo saznajemo i da ce se sve utakmice igrati u jednom danu, znaci od kvalifikacija do finala sve ce da se odigra u subotu. Malo razocarani novostima ipak uplacujemo novac i idemo na izvlacenje. U grupi izvlacimo ekipu iz Milwaukee i Zepu, sto je izgledalo kao jedan solidan zrijeb.

Prvu utakmicu igramo protiv ekipe Milwaukee-a koji su dosli izuzetno spremni, sa velikim brojem igraca i navijaca. Ipak bez vecih poteskoca golovima Vedada, Petera i Adisa Bosnae izbacuje ovu ekipu iz daljeg takmicenja rezultatom 4-1.

U drugom mecu se sastajemo protiv ekipe Zepe. Zepa u ovaj mec ulazi izuzetno agresivno. Jedan odbrambeni igrac Zepe klizecim startom nad peterom, nanosi povredu Peteru koju ce ovaj nositi do kraja turnira. Ipak Bosnae sigurnom igrom postize Gol ali i nadigrava ekipu Zepe, te je rezultat mogao vrlo lagano da glasi i 3:0 da su igraci u napadu bili malo prisebniji pri kraju utakmice. Ovom pobjedom Bosnae ulazi u cetvrt-finale. Nazalost na kraju Utakmice Juso se zali na povredu i skida kopacke.

Bosnae ulazi u Cetvrt finale sada sa samo jednim igracem na klupi. Bosnae dolazi u vodstvo od jedan nula ali nakon povrede Alena u ekipi Bosnae, ostajemo bez i jednog zamjenog igraca. Izmoreni neuspjevamo da privedemo pobjedu kraju pa igraci Jedinstva iz St. Louis postizu pogodak. Igraju se produzetci, Bosnae igra zatvorenu igru te iz brzih kontri preko Vede i Petera pokusavaju da ugroze gol Jedinstva.
Ipak ostaje nerjesen rezultat, i Bosnae nakon boljih izvodzenja penala prolazi u polu-finale.

Vec iznemogli nakon 3 meca pod 98 stepeni, sada bez i jedne jedine zamjene Bosnae ceka da vidi s kim ce da igra u polufinalu. Na odredzivanju polufinalista dolazi do jedne veoma nejasne situacije. Jedna od ekipa odustaje od daljeg nastupa, i onda se ekipi BiH St. Louis daje slobdno kolo, a ekipi Bosnae da ponovo nastupaju protiv ekipe Zepe ali ovoga u polufinalu. Po svoj logici, Bosnae kao prvoplasirani u svojoj grupi bi trebao da ima slobodan termin u polufinalu. Bez ikakvog objasnjenja stvari idu dalje i Bosnae ulazi u 4 utakmicu turnira. Vec sada moramo priznati da je svojom herojskom i vrlo atraktivnom igrom Bosnae privukla velike simpatije gostiju i navijaca. Gotov svi koji su gledali utakmicu su poceli da navijaju za malobrojnu ekipu Bosnae. Bosnae je uspjela da izdrzi jedno poluvrijeme i to cak, vrlo dostojno se suprostavi odmornoj i mnogobrojnoj ekipi Zepe. Medjutim u drugom poluvremenu jedan od igraca bjezi odbrani Bosnae i postize gol. Bosnae baca onda sve svoje karte u napad, a u igru pokusaju da ulaze i povrijedzeni Alen i Juso da bi makar po koji minut zivota vrijednog odmora dali igracima koji su na terenu. Pred sami kraj izboren je i penal pred golom Zepe, ali lopta pogadza stativu 2 puta i izlazi iz gola. Samo minut kasnije jos jedna Sansa pred golom Zepe i sama sreca ih je spasila pa lopta odskoci od ispucenje na terenu i lopta skrenu sa noge jednog od napadaca Bosnae.
Iznemogli igraci Bosnae jednostavno odustaju od igranja u zadnjim minutama, pa Zepa postize i posljednji pogodak.

Ljubitelji fudbala cestitaju momcima iz Houstona na herojskoj borbi danas, pa cak i gospodin iz redakcije Sabaha nam cestita i slika.

Nakon iscrpljujuceg dana odlazimo direknto na bazen i jaccuzzi, a zatim nakon kraceg odmora idemo na svecanu dodjelu pehara u organizatorov restoran. Tamo nas ceka nagradna vecera i pice, te Pehar za osvojeno 3 mjesto i zahvalnica za ucesce na ovom tradicionalnom turniru.



Ipak moramo biti zadovoljni i ovim trecim mjestom kad se uzme u obzir da smo igrali sa izuzetno malim brojem igraca a da smo ipak ostavili dobar utisak na sve posjetioce turnira, i stekli veliki respekt kod drugih ekipa na turniru kojih je bilo iz Chicaga, St. Louisa, Kansas Citya, Milwakeea, Iowe itd.
Bio je to i lijep osjecaj druziti se zajedno sa igracima drugih timova pa i upoznati timove iz drugih gradova koji su nas isto tako pozvali na njihove buduce turnire na sto cemo se mi sigurno odazvati.

Nedjelja jutro naravno donosi jos jednu posjetu lokalnom kaficu, a zatim i odlazak na cevape u Bosna Gold. SLijedi i kratka posjeda supermarketu sa nasim proizvodima gdje se naoruzavamo sokovima, slatkisima, dvd-ovima za puta nazad u Houston.

Rezultati:
Grupa:
Bosnae - SC BiH Milwakee 4:1
Bosnae - Zepa 1:0

1/4 Finale
Bosnae - Jedinstvo St. Louis 1:1 (2:1)

1/2 Finale
Bosnae - Zepa 0:2

Na turniru je nastupalo 11 ekipa iz St. Louisa, Chicaga, Iowe, Milwaukeea, Kansas Citya i Houstona

Sve SLIKE SA TURNEJE mozete pogdledati ovdje

Monday, July 03, 2006

Bosnae 3 Mjesto u St. Louisu

Herojskom borbom ekipa Bosnae je uspjela da osvoji 3 mjesto, pehar, i simpatije navijaca na turniru u St. Louisu. Najveci razlog sto Bosnae je nije osvojila i bolje mjesto je nedovoljan broj zamjena te je jednostavno nestalo snage igracima koji su igrali cak 4 utakmice u jednom danu na 98 stepeni F. Dok su ostali timovi imali i po 7-8 zamjena, Bosnae je imala samo 2 i to nakon Jusine povrede samo 1 zamjenu u 1/4 i 1/2 finalu.
Uskoro detaljan izvjestaj i foto prica sa putovanja, turnira i svecane dodjele pehara.

Saturday, July 01, 2006

bosnae u polu-finalu

Bosnae -Jedinstvo St. Louis 1:1(2:1 u penalima)

Bosnae u St.Louis live

Bosnae-SC BiH Milwauckee 4:1
Bosnae-Zepa 1:0
BOSNA JE PROSLA U CETVRT FINALE
UTAKMICE CE BITI ODRZANE KASNO DANAS